" " " "
top of page
Halfmassieve binnendeur

Halfmassieve binnendeuren in eik

Goed Idee

Wij gaan voor u een stapje verder en geven uw (ver)bouwplannen concreet vorm door het inzetten van vakmanschap met gebruik van de beste materialen aan correcte prijzen.

Halfmassieve binnendeuren: de perfecte balans tussen prijs, kwaliteit en duurzaamheid

Naast massieve binnendeuren bestaan er ook halfmassieve binnendeuren. Onze samengestelde halfmassieve binnendeuren bestaan uit de combinatie van een toplaag massieve eik op een binnenwerk van andere materialen, zoals tubespaan of een blokplaat uit duurzaam verlijmde massieve populier die zorgt voor de stabiliteit van de binnendeur. Het komt erop neer dat de kern bestaat uit een minder dure, maar toch stevige en degelijke materie. Een halfmassieve binnendeur combineert dus de duurzaamheid en degelijke afwerking van massief hout met de gunstigere kostprijs van andere materialen. Ze zijn budgetvriendelijker dan massieve binnendeuren, terwijl ze er aan de buitenzijde meestal gelijkaardig uitzien.

De exacte samenstelling van halfmassieve binnendeuren kan verschillen en is afhankelijk van het uitgevoerde model. In veel gevallen wordt er een toplaag van 4 mm of 6 mm massieve eik gebruikt om het oppervlak van een halfmassieve binnendeur te bedekken. Dit geeft de deur het uiterlijk van massief hout zonder dat de hele deur uit massief hout bestaat.

De kern van een halfmassieve binnendeur bestaat uit andere materialen dan hout, zoals:

  • tubespaan

  • stabiele blokplaat van duurzaam verlijmd populierenhout

  • stabiele blokplaat van stevige MDF

  • een combinatie van verschillende materialen

Welke samenstelling de ‘beste’ is, hangt af van verschillende factoren, waaronder het uitzicht en stabiliteit van de deur en het budget van de klant. Goed Idee biedt twee varianten aan van halfmassieve binnendeuren: fineer eiken binnendeuren en parketdeuren in balkenhout. In ons assortiment hebben we ook een mooie huisselectie aan merken. Bezichtig deze selectie in onze inspirerende showroom in Eede, gemeente Sluis (in Zeeuws-Vlaanderen).  

Goed Idee

Fineer eiken binnendeuren

Fineer eiken binnendeuren zijn binnendeuren waarbij de buitenste laag bestaat uit een dunne laag fineer eik, wat echt eikenhout is. Deze fineerlaag wordt aangebracht op een kern van ander materiaal, zoals tubespaan of blokplaat. Bij Goed Idee vind je knappe fineer eiken binnendeuren, in zowel standaardafmetingen als op maat, met een binnenwerk van tubespaan. Het gaat om een stevig én betaalbaar materiaal. In ons atelier wordt de binnendeur milieuvriendelijk en in een passende kleur op maat afgewerkt. Dankzij de fineer eiken buitenlaag heeft de binnendeur een natuurlijke uitstraling van echt eikenhout, terwijl het gebruik van een ander kernmateriaal de productiekosten en het gewicht vermindert.

De voordelen van fineer eiken binnendeuren

Binnendeuren uit fineer eik hebben een elegante uitstraling, net zoals massief eiken binnendeuren.

Fineer eiken deuren zijn over het algemeen budgetvriendelijker dan massieve eiken deuren met behoud van de look van massief hout.

Fineer eiken binnendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen passend bij de stijl van uw woninginrichting.

Goed Idee

Parketdeuren in balkenhout

Parketdeuren in balkenhout zijn binnendeuren met een oppervlak dat is samengesteld uit stroken massieve eik en wordt gebaseerd op het uitzicht van een landelijke parketvloer. Hierdoor krijgt de binnendeur een karakteristieke uitstraling die zorgt voor een warme en rustieke sfeer in uw interieur. Goed Idee biedt een mooie selectie parketdeuren aan in balkenhout op maat die passen bij uw interieur. De buitenlaag daarvan is opgemaakt uit massieve eik (rustiek of 1 bis), terwijl het binnenwerk van deze deuren uit blokplaat van het stabiel verlijmde populier bestaat.

De voordelen van parketdeuren in balkenhout

Balkenhouten parketdeuren hebben een uniek ontwerp en een aantrekkelijke uitstraling door het gebruik van massief eiken planken.

Omdat de buitenlaag van de parketdeuren massief is, krijgen de binnendeuren een warme en natuurlijke look.

Binnen het aanbod van parketdeuren in balkenhout zijn er keuzemogelijkheden op het vlak van de houtselectie massieve eik en kleurafwerking, waardoor ze goed passen in verschillende interieurstijlen.

Goed Idee

Ontdek de mogelijkheden van halfmassieve deuren

Wil je het uitgebreide assortiment aan massieve en halfmassieve binnendeuren van Goed Idee van dichtbij bekijken? Breng dan een bezoek aan de inspirerende showroom in  Eede, nabij Maldegem. Wij helpen u graag verder om de stijlen en materialen beter te leren kennen en werken graag met u samen om de door u gewenste binnendeur te verwezenlijken.

bottom of page